image
Sursa foto: AP

Mesajul Secretarului general al Consiliului Europei la 25 de ani de la aderarea Republicii Moldova la CoE

„Consiliul Europei este fericit să-și continue munca sa cu populația și autoritățile din Republica Moldova și mulțumesc acestui stat pentru contribuția sa la abordarea noastră multilaterală”. Este mesajul Secretarului general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, la împlinirea a 25 de ani de când Republica Moldova a devenit membru al Consiliului Europei.

„Aderarea la Consiliul Europei s-a dovedit a dovedit a fi o decizie importantă și pozitivă. În ultimul sfert de secol, RM s-a confruntat cu mai multe provocări similare țărilor care sunt în proces de construire a democrației. Aceste probleme au dominat deseori titlurile, dar în ciuda acestui fapt, am stabilit împreună obiective clare și am lucrat pentru îndeplinirea lor”, a declarat Marija Pejčinović Burić.

Oficialul european a precizat că, până în prezent, Republica Moldova a ratificat 94 din cele peste 220 de convenției ale CoE.

Astăzi se împlinesc 25 de ani de când Republica Moldova a aderat la Consiliul Europei - principala organizație pentru drepturile omului din Europa. Republica Moldova a devenit membru cu drepturi depline al Consiliului Europei în data de 13 iulie 1995.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: