image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

UNICEF a livrat un lot de echipamente medicale și de protecție individuală pentru lucrătorii din domeniul sănătății din RM

Organizația UNICEF a livrat un lot de echipamente medicale și de protecție individuală pentru lucrătorii din domeniul sănătății din RM, cu o greutate de peste 700 kg, pentru a sprijini autoritățile și medicii în lupta cu epidemia de COVID-19. Valoarea totală a produselor din lot este de 116.000 USD.

„Protejarea lucrătorilor din domeniul sănătății rămâne o prioritate. Ei sunt adevărații eroi, care continuă să ofere îngrijire și sprijin familiilor afectate în această criză globală inegalabilă”, a declarat Desiree Jongsma, Reprezentanta de Țară UNICEF în Moldova.

Încărcătura de peste opt metri cubi cu marfa achiziționată de UNICEF prin intermediul Centrului său global de aprovizionări din Copenhaga, în conformitate cu evaluarea necesităților țării noastre realizate împreună cu Organizația Mondială a Sănătății și Ministerul Sănătății, Muncii și protecției Sociale, include 649 de termometre fără contact cu infraroșu și 40.320 de măști cu grad sporit de filtrare. Respiratoarele N-95 furnizate au un nivel de filtrare de peste 95% pentru particule de la 0,1 până la 0,3 micron și corespund standardelor recomandate de OMS pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

„UNICEF Moldova a redirecționat o parte din fondurile sale pentru a putea achiziționa rapid acest lot de echipamente. Din cauza unei cereri fără precedent, ca urmare a pandemiei, există un deficit de produse necesare lucrătorilor din domeniul sănătății, iar UNICEF ajută la eliminarea acestui decalaj prin furnizarea de echipamente de protecție personală ”, a declarat Angela Capcelea, specialist UNICEF în sănătate.

Pe lângă furnizarea de echipamente de protecție, în lunile următoare UNICEF va coopera cu OMS și cu Guvernul Moldovei la achiziționarea și distribuirea săpunului, detergenților, dezinfectanților și a pachetelor igienice instituțiilor medicale și celor educaționale, precum și gospodăriilor vulnerabile. Achizițiile vor fi parte a unei intervenții complexe de răspuns la pandemia COVID-19, de 1,2 milioane dolari, finanțate de USAID.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: