image
Sursa foto: marca.com

Fotbalul din Spania, suspendat pe termen nedefinit: Anunțul momentului în presa spaniolă

Schimbare de ultim moment în Spania. Președinții Federației și Ligii s-au pus de acord ca tot fotbalul să fie suspendat pe ternen nedefinit, din cauza pandemiei de coronavirus.

Măsura se aplică tuturor ligilor din Spania, chiar și celor neprofesioniste, dar și fotbalul în sală și cel pe plajă.

Potrivit presei spaniole, activitățile fotbalistice vor rămâne suspendate până când "autoritățile competente din Guvernul Spaniei și din administrația națională vor considera că ele pot fi reluate".

Inițial, pe 12 martie s-a decis doar suspendarea următoarelor două etape din La Liga, practic două săptămâni, dar acum, după ce starea de urgență a fost prelungită până pe 11 aprilie, s-a considerat că e mai bine ca fotbalul să ia o pauză mai mare.

Conform publicației As, cea mai optimisă dată pentru reluarea campionatului era 23 aprilie, dată propusă și în calendarul înaintat spre UEFA. Acum însă se pare că abia pe 10 mai s-ar putea relua meciurile cu adevărat. Dar asta depinde tot de evoluția coronavirusului.

Cluburile spaniole primesc o lovitură financiară serioasă din cauza pandemiei de coronavirus. Pierderile s-ar ridica la aproape 700 de milioane de euro pentru cluburile din Primera şi Segunda Division! Asta pentru că în contul echipelor nu vor mai intra banii cuveniţi din drepturile TV care ar reprezenta 550 de milioane de euro. Suma totală a contractului este de 1,7 miliarde de euro.

De asemenea, 140 de milioane de euro ar fi pierderea din vânzarile de bilete şi abonamente.

Iar cifrele nu se referă deloc la încasările adiacente fenomenului - de la consumul din incinta stadioanelor până la cazare, transport, activităţile sponsorilor etc. De aceea, calculele economice prevăd pierderi enorme.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: