image
Sursa foto: msmps.gov.md

200.000 de măști de protecție, donate țării noastre de Republica Coreea

200.000 măști de protecție seria KF94 au fost donate astăzi Republicii Moldova, de către Republica Coreea, pentru consolidarea sistemului medical în lupta cu infecția COVID-19.

Ceremonia de transmitere a asistenței umanitare a avut loc astăzi, la Institutul de Medicină Urgentă, ulterior ajutoarele urmând a fi distribuite instituțiilor medico-sanitare din țară.

msmps.gov.mdmsmps.gov.md

„Este o perioadă complicată pentru Republica Moldova și doar prin solidarizare și cooperare, vom putea depăși criza provocată de infecția COVID-19. Adresez sincere mulțumiri din numele cetățenilor Republicii Moldova și a întregului sistemului medical, Republicii Coreea pentru ajutorul umanitar semnificativ, care va fi adresat lucrătorilor medicali implicați în tratamentul infecției COVID-19”, a menționat secretarul de Stat al MSMPS, Alexandru Holostenco.

Iar consulul Onorific al Republicii Coreea, Vladimir Russu a declarat că: „prin cooperare și ajutor reciproc, țările pot prospera. În această perioadă trebuie să fim mai uniți și mai încrezuți în ziua de mâine. Mulțumesc pentru receptivitate și deschidere”.

Toate ajutoarele externe și interne, oferite Republicii Moldova, în perioada pandemiei, pot fi vizualizate aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: