Breaking News

A decedat un judecător al Curții Constituționale

Judecătorul Curții Constituționale Eduard Ababei s-a stins din viață la vârsta de 52 de ani. Informația a fost confirmată de președintele CC, Domnica Manole.

image
Sursa foto: latribune.fr

Cum vrea Franța să-și reformeze sistemul pensiilor

Francezii vor fi încurajați să rămână mai mult pe piața muncii. Franța vrea să reformeze sistemul de pensii și a propus o pensie completă abia la 64 de ani, în loc de 62 cât este în prezent.

Propunerea urmează să fie prezentată premierului și se subliniază că cei care vor vrea să iasă la pensie tot la 62 de ani, o vor putea face, însă vor mai trebui să muncească încă doi ani pentru a putea primi o pensie completă, fără nicio reducere.

Sunt promisiunile președintelui Emmanuel Macron din campanie, iar noul sistem ar urma să intre în vigoare în 2025, astfel încât să îi stimuleze pe francezi să îşi prelungească activitatea în câmpul muncii, scrie digi24.ro.

Cei care vor pleca însă la pensie înaintea vârstei de 64 de ani vor vedea cum pensiile lor vor fi diminuate cu 5% în fiecare an, în timp ce în cazul celor care îşi prelungesc activitatea peste 64 de ani, pensia va fi majorată cu 5% pe an.

Citeşte mai mult despre

comentarii: