image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Candu propune crearea unui bloc anti-guvernamental; Primii care au dat curs sunt cei din Partidul „Șor”

Liderul grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu, la care azi au mai aderat încă patru deputați PDM, a lansat un apel în care îndeamnă grupurile și fracțiunile parlamentare de opoziție, precum și deputații din majoritatea parlamentară, să formeze un bloc anti-guvernamental. Grupul lui Andrian Candu e format pe moment din 12 deputați. Majoritatea parlamentară PD-PSRM o formează la momentul actual 54 de deputați. În cazul plecării a încă câțiva deputați, actuala guvernare riscă să rămână fără o majoritate parlamentară.

În apelul făcut public pe pagina sa de facebook, Andrian Candu susține că actualul Guvern a deraiat de la cursul european și de la angajamentele asumate de RM în cadrul Acordului de Asociere, acestea fiind reinterpretate de socialiști prin formula „fantasmagorică” de „politică externă echilibrată”.

Candu mai afirmă că Guvernul Chicu a trecut toate liniile roșii, nu știe și nu poate asigura funcționarea țării și că acest Guvern „trebuie să plece imediat”. „Susținem învestirea unui Guvern responsabil, capabil să gestioneze criza din sănătate și să elimine sărăcia, să susțină cetățenii și mediul de afaceri, să readucă Moldova pe parcursul european”, a mai declarat liderul Pro-Moldova.

Candu îndeamnă fracțiunile, grupurile parlamentare și deputații din actuala majoritate cărora „le pasă de viitorul țării” să se unească în fața pericolului dictaturii și falimentării statului de drept.

docdoc

Primii care au dat curs apelului lansat de Pro Moldova, Partidul „Șor”, au emis la scurt timp un comunicat în care se menționează „că actuala coaliție, în frunte cu Igor Dodon, nu mai are nici dreptul moral, nici legal de a continua să guverneze RM”.

„Considerăm că în situația actuală disputele politice între forțele opoziției, supărările și frustrările politice trebuie lăsate deoparte, scopul primordial al tuturor partidelor fiind salvarea Republicii Moldova de un regim dictatorial, corupt și incompetent. De aceea, Partidul Politic „ȘOR” devine parte componentă a blocul anti-guvernamental. Îndemnăm toate forțele opoziției democratice să se alăture noii structuri”, se mai spune în comunicatul partidului „Șor”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: