image
Sursa foto: Profimedia

Surpriza din buletine: Mbappe a fost votat preşedinte al Franţei la scrutinul dintre Macron şi Marine Le Pen

Kylian Mbappe (23 de ani) este unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti din lume, iar specialiştii nu ezită să-l compare cu nume ilustre din sportul cu balonul rotund din toate timpurile.

Ca semn al preţuirii, poate, numele fotbalistului care probabil că va ajunge la Real Madrid s-a aflat pe 10 buletine de vot la scrutinul de duminică, din Hexagon, în turul 2 al alegerilor pentru preşedinţia Franţei, în care s-au înfruntat liberalul Emmanuel Macron şi reprezentanta extremei de dreapta, Marine le Pen.

Voturile lui Mbappe au fost "primite" în localitatea Tellenay, unde pe liste au fost înscrişi 348 de alegători.

Ziarul L'Est Republicain, citat de AS.com, susţine că numele lui Mbappe a fost pus dinainte pe buletinele de vot deoarece numele fotbalistului era tipărit, nu scris de mână.

Cele zece buletine s-au aflat între cele aproape două milioane anulate pentru că alegătorii au introdus votul alb în urnă sau au scris fel de fel de mesaje pe el.

În Tellenay, Macron a câştigat cu 70% la 30%, în timp ce la nivelul ţării scorul a fost 58,55% la 41,45%, cea mai mare diferenţă, totuşi, în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Franţa la ultime scrutine.

Ca fapt divers, Macron insistă ca Mbappe să rămână în Franţa, să-şi prelungească înţelegerea cu PSG, pentru că îl consideră un bun naţional.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: