image

Un robot de 20 de metri înălțime a fost testat în Japonia

Un robot uriaș inspirat un personaj dintr-un faimos serial anime a fost testat în orașul japonez Yokohama, informează CNN, citat de digi24.ro.

Într-un clip video postat pe Twitter, robotul inspirat din „Mobile Suit Gundam” - un serial japonez de la finalul anilor 1970, poate fi văzut mergând, îngenunchind și gesticulând.

Fabricarea robotului a început în 2014, iar acesta are 20 de metri înălțime și cântărește 24 de tone, fiind realizat din peste 200 de piese compuse dintr-un amestec de oțel și plastic întărit cu fibră de carbon.

Robotul urma să fie expus la Gundam Factory Yokohama, un loc unde oamenii îl puteau descoperi și puteam afla mai multe despre procesul de creație și producție. Pandemia de COVID-19 a amânat deschiderea programată în octombrie 2020.

„Decizia a fost luată pentru a proteja angajații și fanii deopotrivă, în contextul pandemiei COVID-19”, a anunțat compania care operează Gundam Factory Yokohama.

Inaugurarea a fost reprogramată în mai puțin de 12 luni.

Fenomenul anime a luat naștere în Japonia la începutul secolului trecut, când artiști precum Oten Shimokawa au început să creeze scurtmetraje de animație. Cu toate acestea, animațiile erau producții scumpe, iar producțiile japoneze erau eclipsate de filmele Disney.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, fenomenul anime s-a extins, după ce guvernul japonez a cerut producătorilor de animații să creeze producții de propagandă, pentru influențarea maselor. În prezent, succese comerciale precum „Pokémon” sau „Dragon Ball Z” au făcut producțiile anime faimoase în toată lumea.

Citeşte mai mult despre

comentarii: