image
Sursa foto: privesc.eu

Grosu, despre intenția președintelui turc de a pune mâna pe liceele Orizont: „O înțelegere mai veche între Dodon și Erdogan”

„Pofta vine mâncând”, spune Igor Grosu despre solicitarea lui Erdogan de a transmite liceele Orizont în gestiunea unei fundații pe care o controlează președintele turc.

„Această vizită sau felul cum a apărut Dodon alături de președintele Erdogan a fost una umilitoare pentru noi - într-o conferință în care Erdogan îi mulțumește lui Igor Dodon pentru extrădarea profesorilor turci, ceea ce denotă încă o dată că Dodon a fost implicat în acest proces. Drept recompensă au fost banii pentru reparația președinției. Doi, solicitarea lui Erdogan de a transmite aceste instituții în subordinea unei fundații de stat nu vine decât să confirme faptul că acesta este încă un preț pe care Dodon încearcă să-l plătească probabil pentru altceva. Credem că este o înțelegere mai veche între Dodon și Erdogan”, a declarat vicepreședintele PAS, Igor Grosu, în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, deputatul PAS a menționat că, cel mai probabil este vorba iarăși despre bani.

„Dodon e disperat, vedeți că solicită bani ba de la ruși, ba de la chinezi, ba de la turci, numai nu de la instituțiile internaționale care pot oferi finanțări în mod transparent și la condiții mai bune. Eu vă asigur că noi vom protesta și vom solicita instituțiilor internaționale să intervină. Nu este posibil, decât prin încălcarea gravă a legii, să treci aceste licee în subordinea altei instituții. Aceste instituții sunt private, activează în mod legal pe teritoriul RM, conform legilor RM și este inadmisibil ca un președinte de țară să ceară altui președinte transferul acestor instituții. În primul rând, afectează dreptul la proprietate, în al doilea rând, afectează dreptul copiilor, dar și al părinților. Drept exemplu pentru Igor Dodon și omologul său din Turcia poate fi România, care de două ori a dat refuz autorităților turce când au cerut extrădarea unor profesori de la instituții similare din România. Acolo unde justiția este justiție, pornirile dictatoriale ale unora sau altora sunt curmate”, a mai comentat Igor Grosu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: