Secretarul pentru Securitate al Hong Kong-ului, John Lee, a anunțat că Legislativul orașului semi-autonom că Guvernul a suspendat proiectul legislativ dat fiind faptul că a determinat apariția de „conflicte în societate”.

„Anunț, în mod oficial, retragerea actului”, a declarat Lee în fața parlamentarilor din Hong Kong. Aceștia au cerut informații, însă oficialul din Hong Kong a refuzat să răspundă solicitărilor.

Nu există certitudinea că retragerea actului legislativ va diminua protestele din țară, aflate acum în cea de-a cincea lună consecutivă. Manifestațiile de stradă s-au transformat în cea mai mare criză politică din regiune, protestatarii solicitând reforme democratice din partea autorităților locale.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu cinci luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.