image
Sursa foto: cec.md

Rezultatele alegerilor locale de duminică: PLDM și PSRM s-au ales cu câte o primărie

Comisia Electorală Centrală a prezentat rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi pentru funcția de primar care au avut loc duminică, 16 octombrie, în satul Sălcuța din raionul Căușeni, comunele Ialpujeni, raionul Cimișlia și Braniște din Rîșcani.

Astfel, în satul Sălcuța din raionul Căușeni a câștigat alegerile candidatul Partidului Liberal Democrat, Liliana Bacal, care a acumulat 64,31% din voturi. Iar în comuna Ialpujeni, raionul Cimișlia, s-a impus candidatul Partidului Socialiștilor, Vitalie Buruduh. Acesta a câștigat la limită în fața candidatului PAS cu 50,63% din voturi.

CECCEC

În comuna Braniște, raionul Rîșcani, va avea loc turul doi al alegerilor locale noi, în care vor concura candidatul PD Veaceslav Popa și cel al PAS, Daniela Coltun.

CECCEC

În conformitate cu prevederile Codului Electoral, candidatul pentru funcția de primar se consideră ales dacă a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate ale alegătorilor care au participat la votare. În cazul în care niciun candidat nu întrunește această condiție, în termen de două săptămâni se va proceda la al doilea tur de scrutin cu cei doi candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: