image
Sursa foto: Profimedia

Arsenal și Chelsea se bat pe noul star din Portugalia! Clubul cere 100 de milioane de euro în schimbul său

Arsenal și Chelsea își intensifică eforturile pe piața transferurilor în căutarea soluțiilor pentru a-și consolida compartimentul ofensiv.

Viktor Gyokeres (25 de ani), fotbalistul suedez al celor de la Sporting Lisabona, este cel mai prolific atacant din Europa.

Atacantul suedez, Gyokeres, se află în forma vieții și s-a adapat imediat la formația portugheză, care l-a transferat de la Coventry în vara anului 2023, în schimbul sumei de 21 de milioane de euro.

Cifrele atacantului au atras interesul formațiilor din Premier League și din întreaga Europă. Arsenal și Chelsea sunt formațiile care s-au interesat cel mai des de serviciile atacantului suedez.

Sporting Lisabona e conștientă de interesul manifestat de cluburile mari din Europa și i-a fixat lui Gyokeres un preț demn de un golgheter: 100 de milioane de euro, potrivit Daily Mail.

Gyokeres a contribuit la cele mai multe goluri în acest sezon, 50, și i-a depășit pe Erling Haaland, Kylian Mbappe sau Harry Kane în acest clasament. Suedezul a marcat 36 de goluri și a oferit 14 pase decisive în acest sezon.

Pe locul secund în acest clasament se află Harry Kane, care a marcat de 37 de ori și a pasat decisiv de 10 ori. Podiumul este încheiat de Kylian Mbappe, cu 38 de reușite și opt assist-uri.

În ceea ce îl privește pe Erling Haaland, atacantul norvegian a marcat 29 de goluri și a oferit șase pase decisive. Este important de precizat că Haaland a fost accidentat aproximativ o lună și nu a mai jucat pentru Manchester City.

În acest context, cota de piață a lui Gyokeres ”a explodat” în doar în 10 luni. Suedezul valora în luna iunie a anului trecut 13 milioane de euro, iar acum cota lui de piață a ajuns la 55 de milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: