image
Sursa foto: captură video

Zelenski: „Noi suntem aici. Suntem la Kiev. Apărăm Ucraina” // VIDEO

„Noi suntem aici. Suntem la Kiev. Apărăm Ucraina”, a declarat Vladimir Zelinski într-un video postat recent pe pagina sa oficială.

Cu puțin timp în urmă lideriii europeni anunțau că au rămas șocați după ultima convorbire video cu președintele ucrainean Vladimir Zelenski, care li s-a adresat ca și cum și-ar fi luat adio de la ei, a declarat vineri premierul bulgar Kiril Petkov.

Recent Preşedintele Emmanuel Macron a promis Ucrainei un ajutor economic suplimentar de 300 de milioane de euro. Șeful statului francez a precizat, vineri, că se află în contact cu autorităţile de la Kiev pentru a le trimite material defensiv de care armata ucraineană are nevoie pentru a respinge ofensiva militară lansată de Rusia. De asemenea, el a adăugat că vor fi asumate ''angajamente suplimentare în cadrul NATO pentru protejarea teritoriilor aliaţilor baltici şi români''

Anterior Vladimir Zelenski a lansat un apel în care cere ajutor pentru apărarea Kievului, sancțiuni și exercitarea de presiuni asupra Rusiei. Totodată, el a vorbit și cu alți lideri europeni.

Victoria Surdu

Noutăţile partenerilor

comentarii: