image
Sursa foto: Profimedia

Ce se întâmplă cu meciul dintre Tyson Fury și Oleksandr Usyk

Meciul dintre britanicul Tyon Fury şi ucraineanul Oleksandr Usyk, care are ca miză unificarea titlurilor mondiale la categoria grea în boxul profesionist, a fost reprogramat pentru data de 18 mai, la Riyadh.

Lupta dintre Fury şi Usyk trebuia să aibă loc iniţial pe 17 februarie, în capitala Arabiei Saudite, dar a fost amânată după ce britanicul s-a accidentat la un ochi în timp ce se antrena.

În vârstă de 35 de ani, Tyson Fury este deţinătorul centurii mondiale WBC, în timp ce Oleksandr Usik (37 ani) este campionul mondial al versiunilor WBA, IBF şi WBO.

Este pentru a doua oară când meciul dintre Tyson şi Usyk a fost amânat. Prevăzut iniţial pe 23 decembrie, duelul a fost amânat după succesul la puncte puţin convingător al britanicului în faţa starului MMA Francis Ngannou, pe 29 octombrie, meci în urma căruia s-a ales cu leziuni vizibile la faţă.

Ultimul pugilist de la categoria grea care a unificat titlurile mondiale ale federaţiilor concurente din lumea boxului profesionist a fost britanicul Lennox Lewis, în 1999-2000. Acesta a cucerit centurile WBC, WBA şi IBF după ce l-a învins pe americanul Evander Holyfield. La momentul respectiv, WBO nu era considerată o federaţie reprezentativă, notează Agerpres.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: