image
Sursa foto: wikipedia.org

Deputatul Igor Munteanu: „Să bați medalii pentru a proslăvi armata sovietică în toiul stării de urgență e josnic”

Deputatul Igor Munteanu se arată oripilat de decizia actualei guvernări de a toca bani pe medalii pe timp de pandemie. Acesta precizează că dacă este ceva de comemorat în luna mai 2020, atunci RM ar trebui să comemoreze victimele foametei organizate în anii 1946-47, familiile deschiaburite și copiii lăsați fără părinți în urma etnocidului organizat de sovietici.

„Am aflat că în toiul stării de urgență, Guvernul Chicu bate medalii de 9 mai. Să bați medalii de 157.000 lei pentru a proslăvi armata sovietică e josnic. Să fie acesta prețul plătit de aflarea unui guvern tehnocrat la putere în condiții de pandemie? Nu aș vrea să vă critic, dar .... rușine PSRM și anexei sale, PD!”, afirmă deputatul într-o postare plasată pe pagina sa de facebook.

Igor Munteanu precizează că dacă este ceva de comemorat în luna mai 2020, atunci RM ar trebui să comemoreze victimele foametei organizate în anii 1946-47, familiile deschiaburite și copiii lăsați fără părinți de sovietici.

„De ce guvernele din RM nu obișnuiesc să comemoreze tragedia lor, prieteni? Astăzi, în Republica Moldova, încă mai avem alături de noi câteva mii de supraviețuitori ale acelor vremuri cumplite. Să se știe că acestor supraviețuitori ai regimului de ocupație sovietică nu li s-au achitat toate despăgubirile prevăzute de legislație pentru casele confiscate și averea prădată. Lor nu li s-au restituit pământurile ocupate sub amenințarea cu arma. Nu li s-au achitat prejudiciile pentru munca forțată în Siberia sau în minele de cărbune din Donețk și Kuzbas, sute de mii de tineri basarabeni fiind trimiși la reeducare imediat după încheierea războiului. Pe ei de ce nu-i comemorați oficial?”, afirmă Munteanu.

Deputatul menționează că în luna mai vom comemora victimele regimului sovietic, „ale unui regim, care a uitat să plece acasă după război”. „Este vorba de un regim xenofob, care continuă să fie adulat de Kremlin și ținut sub ocrotirea și pomana unui regim marionetă la Chișinău, înviat de o propagandă minciunoasă. Cei care bat medalii în memoria ocupației sovietice ar trebui să știe că josnicia nu va fi uitată. Rușine!” a conchis deputatul.

Amintim că Guvernul a decis să aloce din bugetul de stat peste 157.000 de lei pentru confecționarea medaliei comemorative „75 de ani de la victoria în cel de-al Doilea Război Mondial”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: