image
Sursa foto: Getty Images

Campionul mondial cu 6 acuzații de viol se teme în fiecare zi pentru viața lui. Ce fac zilnic colegii de penitenciar

Benjamin Mendy (27 de ani) a șocat întreaga lume a fotbalului atunci când a intrat în arestul poliției britanice pentru patru acuzații de viol și una de agresiune sexuală.

Campionul mondial se află în închisoare încă de la sfârșitul verii, iar marți au fost înregistrate alte două capete de acuzare, tot pentru infracțiunea de viol, ajungând în total la șapte reclamații pe numele său.

Presa britanică a reușit să afle câteva detalii despre HMP Altcourse, penitenciarul unde fotbalistul lui Manchester City este închis. Închisoarea din Liverpool ar fi una foarte violentă, iar deținuții se atacă zilnic între ei.

Într-o perioadă de aproximativ un an, s-au înregistrat nu mai puțin 338 de manifestări violente între deținuti, adică aproape unul în fiecare zi. 35 dintre acestea au fost atacuri armate, iar un prizonier și-a prelungit singur sentința după ce l-a atacat pe altul cu o periuță de dinți de care a atașat o lamă de bărbierit.

Chiar dacă majoritatea conflictelor au avut loc între membrii unor găști criminale din Liverpool, Mendy riscă să fie implicat și el într-o manifestare violentă, mai ales că este considerat "prizonier vulnerabil".

Reprezentanții legali ai francezului s-au prezentat de două ori în fața magistraților pentru a-l elibera pe cauțiune, dar au fost refuzați. Potrivit publicației britanice Manchester Evening News, recent a avut loc o nouă înfățisare, în care avocații lui Mendy au făcut același lucru, iar rezultatul a fost identic.

Fundașul lateral nu a fost prezent în sala de judecată. Acum aproximativ două luni, el a fost anunțat că va rămâne în închisoare cel puțin până la 24 ianuarie 2022, atunci când va începe procesul. Până acum, campionul mondial a negat categoric toate acuzațiile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: