image
Sursa foto: foto simbol

Distribuitorii de medicamente susțin că au suficiente medicamente pentru a face față pandemiei în sezonul rece al anului

Distribuitorii de medicamente susțin că sunt pregătiți și au stocuri suficiente de medicamente pentru perioada rece a anului, inclusive pentru a face față pandemiei de COVID-19.

Directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, a organizat o întâlnire cu cei mai mari distribuitori de medicamente din Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, au fost abordate mai multe subiecte ce țin de securitatea farmaceutică, nivelul de pregătire pentru sezonul rece al anului și stocurile formate pentru a asigura aprovizionarea instituțiilor medicale cu necesarul de produse medicale.

Distribuitorii au dat asigurări că stocurile de medicamente și dispozitive medicale, inclusiv măști, mănuși și dezinfectanți sunt suficiente.

Șeful Agenției Medicamentului a accentuat importanța conjugării eforturilor pentru a asigura accesul la medicamente pentru toți cetățenii Republicii Moldova în perioada pandemică. Totodată a acecentuat importanța identificării soluțiilor, ca în viitorul apropiat, RM să poată beneficia de medicamente și a unor eventuale vaccinuri împotriva COVID-19, „validate conform tuturor rigorilor internaționale”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: