image
Sursa foto: kaleva.fi

Medvedev cere „eliminarea” lui Zekenski după așa-zisul atac cu drone asupra Kremlinului

Fostul președintele Rusiei, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a comentat așa-zisul atentat la viața lui Vladimir Putin. Acesta a scris, într-un mesaj pe canalul său de Telegram, că atacul nu lasă nicio opțiune, cu excepția „eliminării” președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski, acuzat de Moscova că ar sta în spatele atacului cu drone asupra reședinței de la Kremlin a lui Putin.

„După atacul de astăzi nu au mai rămas nici un fel de opțiuni, cu excepția eliminării lui Zelenski și a clicii sale”, a scris Dmitri Medvedev.

Președinția de la Kiev a negat că Ucraina s-ar afla în spatele incidentului, despre care Kremlinul a spus că a fost un atentat la viața președintelui Vladimir Putin, dar în care nu a fost rănit nimeni. „Noi luptăm pe teritoriul propriu, nu atacăm Moscova sau pe Putin…Nu l-am atacat pe Putin, lăsăm treaba asta tribunalului”, a spus Volodimir Zelenski.

Ucraina a negat că ar avea vreo legătură cu vreun atac cu drone împotriva Kremlinului şi a subliniat că astfel de acţiuni nu ar aduce nimic Ucrainei pe front şi doar ar provoca Rusia să treacă la măsuri mai radicale. La rândul său, secretarul de stat american Antony Blinken spune că nu poate confirma acuzațiile Rusiei că Ucraina ar fi încercat să-l asasineze pe președintele Vladimir Putin într-un atac cu dronă și că ia drept „îndoielnică” orice declarație care vine de la Kremlin.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: