image
Sursa foto: jurnal.md

Strategia lui Plahotniuc și apropiaților săi: „Când va veni momentul, băieții se vor reconsolida ca în filmul Terminator”

O parte dintre apropiații fostului coordonator al guvernării, Vladimir Plahotniuc, se află și acum la putere, în timp ce alții se poziționează în opoziție, iar acest lucru este o strategie gândită, crede liderul PUN, Octavian Țâcu.

„Sunt oameni apropiați lui Plahotniuc care stau acolo și asigură guvernarea, așa este strategia - de a-i pune pe unii de partea puterii și pe alții în opoziție. Atunci când va veni momentul, băieții se vor reconsolida ca în filmul Terminator, când omorai omul din viitor, îl desfigurai în bucăți, el se împrăștia pe toți pereții, după care toate moleculele se adunau într-un tot întreg. Este o cacealma pe care am numit-o marea păcăleală și dacă cetățenii nu vor avea o viziune clară, se va întâmpla cu certitudine”, a declarat Octavian Țâcu, la „Secretele Puterii”, de la Jurnal TV.

În cadrul aceleiași emisiuni, deputatul Pro Moldova Vladimir Cebotari, fost deputat PD, a declarat că are senzația că Dumitru Diacov ține legătura cu Vladimir Plahotniuc și a mărturisit că atunci când era în PD, la un moment dat se cocea o strategie de „absorbire” a Partidului Socialiștilor. Acum, crede Cebotari, are loc anume acel proces de absorbție, doar că formațiunea „absorbită” este PD și nu invers.

„Eu am avut impresia în ultimul timp că dl Diacov comunică foarte des cu dl Plahotniuc, pentru că văd că el știe și de intenții și de multe alte lucruri. Cel puțin așa se exprimă”, a spus Cebotari.

„În PD a existat într-adevăr un astfel de plan de dezvoltare a situației în care PD să se transforme într-un partid social-democrat care să absoarbă la acea etapă Partidul Socialiștilor. Și cunosc că această idee i s-a întipărit cuiva și acum ea e în picioare, doar că e alt nivel de absorbție. Participarea PD la guvernare e o formă de absorbire”, a mai spus deputatul.

În context, referitor la coaliția PD-PSRM, Octavian Țâcu a declarat că, de fapt, Guvernul Chicu a fost conceput pentru a pava drumul lui Dodon către președinție, doar că pandemia le-a stricat planurile.

„Dodon urma să folosească guvernul Chicu ca pe un sac de box pe care să se antreneze atunci când îi convine pentru popularitatea lui, să pună guvernul să facă lucruri antipopulare pe care să le contracareze. Până la urmă, a fost nevoit să accepte această diluare a guvernării împreună cu PD-ul, ceea ce este un moment de slăbiciune supremă pentru Dodon. A existat o complicitate evidentă între PD și Dodon pe mai multe segmente. Dodon a fost și el, la rândul său, un fel de sac de box pe care s-a antrenat PD, l-au tot scos și pus în funcție, jucând cartea antirusească, deși în același timp băieții stăteau la ceai, iar înregistrările video au arătat cât de familiari erau Dodon și Plahotniuc în schemele lor. Eu nu cred în aceste jocuri de-a opoziția și puterea. E un plan foarte străveziu, din punctul meu de vedere”, a punctat liderul PUN.

Noutăţile partenerilor

comentarii: