image
Sursa foto: Jurnal.md

MAEIE: Printre victimele cutremurului din Turcia nu există cetățeni moldoveni răniți sau spitalizați

MAEIE prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Ankara a făcut demersuri pe lângă autoritățile locale cu privire la verificarea apartenenței la cetățenia țării noastre a victimelor cutremurului.

MAEIE informează că din verificările efectuate până la momentul actual, printre victime nu există cetățeni moldoveni răniți sau spitalizați în urma cutremurului.

„Responsabilii de la secția consulară sunt pregătiți să acorde asistența de specialitate iar în caz de necesitate sau urgență consulară, cetățenii RM pot solicita ajutor sau informații din partea misiunii diplomatice, inclusiv dacă sunt în posesia unor date vizând cetăţeni ai Republicii Moldova din zonele afectate”, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

Linia telefonică pentru urgențe consulare de la ambasada Republicii Moldova de la Ankara activează non-stop, conform programului de lucru al misiunii diplomatice: +90 312 446 55 27. Adresa: Ceyhun Atuf Kansu Cad., no.106/22, Ehlibeyt mah., Balgat, Çankaya, Ankara, Republica Turcia Email: [email protected]; [email protected] Pagină web: https://turcia.mfa.gov.md/ro/ Vicepremierul Nicu Popescu a transmis în această dimineață că urmărește îndeaproape veștile tragice din Turcia și Siria, ambele state fiind puternic afectate de cutremurul dezastruos și a transmis un mesaj de condoleanțe din numele Republicii Moldova familiilor victimelor care au avut de suferit în urma acestei calamități.

Noutăţile partenerilor

comentarii: