image
Sursa foto: jurnal.md

Natalia Gavrilița: Nu cred că deputaților din PSRM și Partidul Șor li se va ridica mâna când vor vedea programul nostru

Premierul desemnat Natalia Gavrilița este convinsă că deputații din PSRM și Partidul Șor nu vor vota pentru programul de guvernare pe care îl va prezenta în Parlament.

„Nu cred că deputaților menționați li se va ridica mâna când vor vedea programul nostru. Noi venim cu un program care intră în conflict direct cu felul în care politicienii corupți văd rolul statului. Intenția noastră este să lichidăm schemele de delapidare, să protejăm averea statului, să oprim schemele de corupție și contrabandă și să oferim economiei, antreprenorilor, oamenilor care aduc valoare o gură de oxigen necesară pentru ieșirea din criză”, a declarat Gavrilița în cadrul unui interviu pentru IPN.

Premierul desemnat a adăugat că propunerea actuală a PAS, în ceea ce ține echipa de guvernare și programul de reforme rămâne valabilă, fie că e votată de acest Parlament, fie, în scenariul mai bun, că e votată în Parlamentul viitor.

În ceea ce privește componența garniturii de miniștri, Natalia Gavrilița a preczat că în scurt timp va fi făcută publică.

„La moment nu pot divulga nominal membrii echipei, dar cred că în cel mai scurt timp ea va fi făcută publică. E o echipă formată din oameni profesioniști, integri, cunoscuți de cetățeni. În ceea ce ține programul, îl vom depune în Parlament și îl vom face public lunea viitoare, la 8 februarie. E un program bazat pe viziunea Maiei Sandu asupra dezvoltării Moldovei, pentru care a primit mandat de la cetățeni - justiție și anti-corupție, oprirea schemelor de furt din averea statului, susținerea producătorilor și exporturilor, atragerea investițiilor, creșterea plăților sociale și protejarea oamenilor vulnerabili, deblocarea relațiilor externe, scoaterea țării din criză”, a mai spus Gavrilița.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: