Dispariţia cardurilor din plastic nu va duce însă şi la dispariţia monedelor şi bancnotelor deoarece mulţi oameni văd în banii fizici o modalitate mai uşoară de monitorizare a cheltuielilor şi a economiilor.

Cel puțin așa consideră reprezentanții Deutsche Bank, potrivit Financial Times și Ziarul Financiar. Anii 2020 vor aduce o dezvoltare a tendinţelor actuale, în condiţiile în care tehnologia 5G începe să câştige din ce în ce mai mult teren.

Maşinile autonome, inteligenţa artificială, casele inteligente şi multe altele vor fi din ce în ce mai populare şi mult mai accesibile publicului larg. Până nu cu mult timp în urmă nici nu putea fi vorba de aplicații de comunicare mobile, rețele de socializare sau plăți online făcute frecvent. Nu numai băncile prevăd digitalizarea globalizată.

Ericsson Consumer & IndustryLab precizează că în următorii 10 ani, realitatea virtuală va permite oamenilor să aibă experienţa biroului oriunde ar călători în lume, adică vor putea lucra din orice colţ al lumii, iar toate simţurile umane vor fi digitalizate. În următorii 10 ani, progresele din tehnologia de inginerie medicală cu privire la genele umane vor ajunge în punctul în care oamenii vor trăi până la 120 de ani, iar creierul uman va gândi diferit, fiind conectat la internet.