image
Sursa foto: varvara.md

(VIDEO) Un nou film produs în R. Moldova: „Varvara”, în regia lui Anatol Durbală, va fi lansat în curând pe marile ecrane

Echipa de producție a filmului „Carbon” anunță lansarea unui nou lungmetraj în regia lui Anatol Durbală. Pe 8 mai, a fost prezentat trailerul filmului „Varvara”. Scenariul cuprinde istoria lui Sașa, un instalator care își face meseria cinstit și refuză să trăiască după regulile unei societăți infectate de corupție. Nașterea prematură a fiicei care suferă de o anomalie de dezvoltare, îl provoacă să se confrunte cu dublele standarde ale unei lumi decăzute.

Lansarea oficială este preconizată pentru luna iunie 2023, iar autorii ne îndeamnă să urmărim pagina filmului pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Regizorul Anatol Durbală spune că filmul vine să dea mai multe întrebări decât răspunsuri.

Tema sistemului, religiei, societății, luptei și familiei, sunt doar câteva din acele retorici care pot fi citite printre rânduri.

„Mi-am propus să fac un film despre cum poți să câștigi, chiar dacă aparent ești în pierdere. E o istorie despre un om mic, care este presat de circumstanțe să calce peste cumsecădenia sa. Varvara nu este despre bine și rău, ci despre cât de tare ne-am îndepărtat noi oamenii de ceea ce ne definește ca atare”, a menționat regizorul.

varvara.mdvarvara.md

Din distribuție fac parte actorii Tudor Țurcan, Olga Anghelici, Igor Caras, Constantin Haret, Sergiu Voloc și alții. Filmările au durat 42 de zile și au avut loc în perioada 2021-2022.

varvara.mdvarvara.md
varvara.mdvarvara.md

„La realizarea proiectului VARVARA au fost depuse enorme eforturi ani de zile, fiind implicați sute de oameni. Datorită partenerilor și unei echipei de profesioniști dedicați, care s-au dăruit totalmente procesului de creație, industria cinematografică moldovenească avansează cu încă un pas spre alinierea internațională. Deja Cerul și Publicul să ne judece dacă suntem vrednici să stârnim un dialog, pe alocuri incomod, despre dreapta credință și lumea din care facem cu toții parte”, spune Sergiu Cumatrenco Jr., producătorul inițiator VARVARA, co-fondatorul casei de producție YOUBESC și membru al Academiei Europene de Film.

varvara.mdvarvara.md

Anterior, Anatol Durbală a regizat filmul „Ce lume minunată” (2014) - bazat pe fapte reale și care este dedicat tinerilor uciși și maltratați în timpul protestelor violente din 7 aprilie 2009 în Republica Moldova. În 2014, producția a fost premiată în cadrul Festivalul de Film de la Varșovia cu premiul criticilor de film FIPRESCI.

Pentru mai multe detalii accesați varvara.md.

VARVARA este o producție YOUBESC CREATIVE INSTITUTE (Moldova), PASCARU PRODUCTION (Moldova), MAYA FILMS STUDIO (România), BADEAMIC (Moldova), YOUBESC AYA (România); cu suportul Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), UNDP Moldova, Delegația UNIUNII EUROPENE In Moldova, Crunchyroll, TVA Logistics Inc. (SUA), Hermes NVC corp. (SUA), PRofile Agency; Moldova-film, Centrul Rus de Cultură și Știință, Ambianța, Sala de aur, Rădăcini, KANTORA FILM PRODUCTION; ILLUSION PICTURES (Uzbekistan), Symbol Media.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: