image
Sursa foto: ©Catholic News Service

Papa Francisc a plâns în timp ce evoca războiul din Ucraina „martirizată”

Papa Francisc a plâns, când a început să vorbească despre războiul din Ucraina „martirizată”. S-a întâmplat la Roma, în timpul unei ceremonii, dedicate Fecioarei Maria, în cadrul sărbătorii Imaculata Concepţie. Suveranul pontif și-a început tradiționala rugăciune, apoi s-a oprit, plin de emoții.

„Fecioară Imaculată... Aş vrea să-ţi aduc astăzi mulţumirea poporului ucrainean pentru pacea, pe care o cerem de la Domnul de multă vreme. Trebuie, în schimb, să-ţi amintesc din nou supliciul copiilor, al persoanelor vârstnice, al taţilor şi al mamelor, al tinerilor din această ţară martirizată, care suferă atât de mult”, a spus Papa Francisc.

Nu este prima dată când în rugăciunile sale, Papa Francisc evocă „dorinţa universală pentru pace”. Recent, acesta l-a "implorat" pe Putin să "oprească spirala violenţei" și a comparat invazia rusă în Ucraina cu operațiunea naziștilor de exterminare a evreilor. Dar mai multe declarații contradictorii au creat semne de tensiune între Roma și Kiev, de la începutul războiului. De exemplu, când Suveranul pontif a comemorat victimele războiului, dar a deplâns și moartea activistei ultra-naționaliste ruse Daria Dughina, fără să-i menționeze numele. Papa Francisc a vorbit despre „nevinovații", care plătesc pentru război. Atunci, Ministerul de Externe al Ucrainei a transmis la Vatican că Ucraina este profund dezamăgită de cuvintele Pontifului, care compară pe nedrept agresorul cu victima.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: