image
Sursa foto: Getty Images

Pierderi colosale în Premier League: aproximativ două miliarde de euro

Celebrul site german de specialitate, Transfermarkt, ce monitorizează şi stabileşte cota jucătorilor de fotbal a reacţionat în urma crizei de coronavirus, care va fi precedată de una financiară şi a redus drastic cotele tuturor jucătorilor. Cele mai mari pierderi au fost semnalate în Premier League.

În total, cotele jucători celor 20 de formaţii din Premier League au fost reduse cu 1.8 miliarde de euro, de la 9.7 la 7.9 miliarde de euro. De asemenea, alte 300 de milioane de euro au fost reduse din eşaloanele 2,3 şi 4 ale Angliei. Decizia nemţilor este justificată chiar de către fondatorul acestui site de specialitate, Matthias Seidel.

"Bursa cotelor s-a prăbuşit, multe cluburi sunt ameninţate cu insolvenţa, iar planurile de a transfera au fost blocate de majoritatea cluburilor, din pricina acestor numeroase incertitidini. În acest moment, este dificl de imaginat că valoarea transferurilor va creşte aşa cum s-a întâmplat în anii precedenţi", a explicat Matthias Seidel.

Cea mai mare pierdere a înregistrat-o Manchester City, aproximativ 250 milioane de euro. Tăierea cotelor jucători a fost de aproximativ 20%. Jucătorii născuţi până în 1998 au pierdut 10% din cotă, aşa cum este cazul lui Phil Foden, iar restul jucătorilor câte 20%. De 19 % a fost şi reducerea cotelor şi la Liverpool, care a scăzut cu aproximativ 228 milioane de euro. Numai Mohamed Salah, Sadio Mane şi Virgil Van Dijk au pierdut împreună 80 milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: