image
Sursa foto: RBK

Moscova, nemulțumită că liderul Tatarstanului nu a fost lăsat să intre în Moldova: „Un alt pas neprietenos”

Autoritățile de la Moscova critică decizia Chișinăului de a nu permite intrarea în Republica Moldova a mai multor cetățeni străini, inclusiv a liderului Republicii Tatarstan din Federația Rusă, Rustam Minnihanov.

„Calificăm decizia autorităților moldovenești ca pe un alt pas neprietenos nu numai față de Tatarstan și Găgăuzia, ci și față de Rusia. El are drept scop subminarea cooperării tradiționale strânse dintre regiunile țărilor noastre. Suntem siguri că o astfel de optică anti-rusească desigur că nu este sprijinită de cetățenii Republicii Moldova. Facem apel către Chișinăul oficial să asculte interesele propriilor cetățeni și să nu împiedice dezvoltarea contactelor umane și a legăturilor interregionale cu Rusia", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Poliția de Frontieră a anunțat ieri că toate persoanele care au primit refuz de intrare în țara noastră au făcut cale întoarsă în statele de pornire. Potrivit instituției, persoanele nu și-au putut justifica scopul călătoriei, s-au încurcat în declarații, dar și au oferit informații contradictorii despre scopul vizitei în țara noastră.

Noutăţile partenerilor

comentarii: