image
Sursa foto: Profimedia

Conducerea Barcelonei a luat decizia după ce Xavi a anunțat că pleacă

Preşedintele celor de la Barcelona, Joan Laporta, a declarat că a acceptat decizia antrenorului Xavi Hernandez, de a părăsi banca tehnică a echipei la sfârşitul sezonului.

"Este o formulă pe care o accept pentru că Xavi mi-a propus-o. El este o legendă a clubului, o persoană cinstită, demnă, care iubeşte Barca.

Va fi dificil pentru noi să ne mai gândim la titlu în acest sezon în La Liga, dar nu vrem încă să renunţăm. Trebuie să luptăm pentru a termina cât mai sus", a spus Laporta.

Aflat sub presiune de câteva săptămâni, Xavi Hernandez a anunţat sâmbătă seara că va părăsi clubul catalan la sfârşitul sezonului, la scurt timp după ce formaţia sa a pierdut acasă, cu 5-3, partida cu Villarreal din campionat.

"Pe 30 iunie voi părăsi banca tehnică, este o decizie pe care am luat-o cu preşedintele clubului, cu staff-ul", a declarat Xavi la conferinţa de presă de după meci, deşi contractul său era valabil până în 2025.

"Cred că situaţia merită o schimbare de curs şi de calitate. Plecarea mea sper că va linişti lucrurile, văd că este o mare tensiune la echipă, iar asta se cunoaşte în timpul jocului. Nu putem continua aşa", a spus Xavi.

Campioană en-titre, Barcelona se află după 22 de etape pe locul 3 în La Liga, cu 44 de puncte, dar pare că pierde contactul cu primele două clasate, Real Madrid (54 puncte) şi Girona (55 puncte).

Aşa cum se ştie, eliminarea suferită în sferturile de finală ale Cupei Spaniei, la Bilbao, la două săptămâni după eşecul suferit în faţa eternei rivale Real Madrid, în finala Supercupei Spaniei, amplificase deja zvonurile referitoare la viitorul incert al antrenorului Xavi la gruparea "blaugrana".

În aceste condiţii, Joan Laporta şi-a luat deja măsuri şi a făcut din italo-brazilianul Thiago Motta ţinta sa numărul unu pentru postul de antrenor al catalanilor, scrie presa sportivă din Spania.

Pe lista lui Laporta se mai află mexicanul Rafa Marquez, fostul jucător al lui Barcelona, care antrenează în prezent echipa a doua a clubului catalan, notează Agerpres.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: