image
Sursa foto: Profimedia

Oleksandr Zinchenko, copleșit emoțional înaintea meciului Scoția – Ucraina, barajul pentru Cupa Mondială

Scoția și Ucraina se vor înfrunta miercuri, 1 iunie, de la ora 21:45, în semifinalele barajului pentru Cupa Mondială Qatar 2022.

Scoția și Ucraina joacă la Glasgow, în manșă unică. Învingătoarea va întâlni, pe 5 iunie, la Cardiff, Ţara Galilor, în finala play-off-ului pentru Cupa Mondială.

Oleksandr Zinchenko, fotbalistul de la Manchester City, a fost copleșit de emoții la conferința de presă dinaintea meciului Scoția – Ucraina.

Întrebat de situația țării sale pe fondul invaziei armatei ruse, Zinchenko (25 de ani) a recunoscut că gândurile sale nu merg doar către fotbal, iar încetarea războiului este marele său vis în acest moment.

“Vrem să luptăm pe teren, fiecare jucător înțelege care este situația țării. Vreau să vă asigur că, mâine, fiecare jucător va da 100%. Apreciez susținerea scoțienilor pentru poporul ucrainean. Trebuie să fim împreună în această situație și să combatem agresiunea Rusiei, să oprim acest război.

Îmi este imposibil să exprim în cuvinte ce simt în acest moment. Lucrurile care se întâmplă în țara noastră sunt greu de înțeles și greu de acceptat. Multe țări nu înțeleg că acum este vorba despre Ucraina, dar mâine va fi vorba despre țara lor. Trebuie să fim uniți pentru a putea combate agresiunea Rusiei.

Am ținut o armă în mână de mai multe ori. Dar cred că pot fi de mai mare ajutor dacă rămân în Anglia și ajut la situația umanitară. Cred că misiunea mea este să arăt întregii lumi adevărul.

Fiecare ucrainean are un singur vis acum – să înceteze războiul. Mai avem un vis – să ajungem la Cupa Mondială. Vrem să le oferim emoții pozitive ucrainenilor, pentru că le merită. Mâine vom încerca să ne facem fanii mândri și fericiți”, a spus Oleksandr Zinchenko, citat de sport.ua.

Cupa Mondială din Qatar va avea loc în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie 2022.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: