Membrii grupării sunt trei persoane originare din Moldova, iar în urma măsurilor procesual-penale suplimentare, au fost obținute informații cu privire la alți doi membri din Israel.

Potrivit Procuraturii, cei trei, o femeie în vârstă de peste 60 de ani, care era capul grupării, o tânără și un bărbat cu vârstele cuprinse între 25 și 30 de ani, aveau roluri bien determinare în procesul de selectare și transportare a tinerelor. Femeia de 60 de ani care conducea grupul criminal și-a recunoscut vinovăția și în prezent cooperează cu organele anchetei.

Aceștia publicau pe internet oferte pentru practicarea prostituției, apoi le tramsportau în Israel, unde se aflau alți doi membri ai grupării, reușind în acest fel să coordoneze toată activitatea crimiinală.

Cei trei membri care se află pe teritoriul țării au fost reținuți în urma unor percheziții desfășurate la sfârșitul lunii februarie curent. Totodată, în urma acestor percheziții a fost stopat procesul de transportare în Israel a două tinere de 22 și 25 de ani din Chișinău.

Conaționalii sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de proxenetism, și riscă pedeapsă cu închisoare de până la șapte ani.

Poliția desfășoară, în continuare, măsuri de localizare și identificare a tuturor membrilor grupării.