image
Sursa foto: Getty Images

Rusia vrea să profite şi la fotbal de situația tragică din Europa

Rusia vrea să le dea o mână de ajutor celor de la UEFA, dacă va fi cazul, cu mai multe orașe gazdă pentru Campionatul European 2020. Asta dacă vor exista țări, alese deja, care vor dori să se retragă din cauza SARS-CoV-19.

Inițiativa îi aparține lui Alexei Sorokin, rusul care face parte și din forul european de fotbal.

Campionatul European a fost mutat în vara anului viitor, din cauza focarului de coronavirus. Va fi pentru prima dată când acest turneu final se va desfășura în 12 țări diferite.

UEFA vrea să păstreze toate orașele, desemnate deja, și pentru la anul. Oficialii celor de la Johan Cruyff ArenA au spus, spre exemplu, că sunt eligibili în continuare pentru a găzdui trei meciuri din faza grupelor și o optime de finală.

În schimb, potrivit presei internaționale, Bilbao și Roma au îndoieli legate de disponibilitatea stadioanelor în continuare.

La Sankt Petersburg au fost programate trei meciuri din faza grupelor și un sfert de finală. Potrivit lui Sorokin, Rusia este pregătită pentru a găzdui mai multe meciuri de la Euro 2020, mai ales că a organizat și Cupa Mondială din 2018.

UEFA anunţase 4 aprilie drept dată până la care cele 12 oraşe în care vor fi organizate, în vara lui 2021, meciurile de la EURO 2020 să-şi reafirme disponibilitatea. Doar că au fost prea puţine federaţii care s-au conformat!

Din cauza problemelor imense provocate de epidemia cu COVID-19 în foarte mulţe ţări cu oraşe care vor organiza jocuri, cum ar fi Italia, Franta, Anglia, Germania, nu toate federaţiile au susţinut ferm, în scris, acest lucru.

România va găzdui trei meciuri din Grupa C şi o optime de finală. În septembrie vom juca barajul cu Islanda, iar dacă învingem vom disputa un al meci, cu câştigătoarea întâlnirii Bulgaria-Ungaria.

UEFA a anunţat federaţiile naţionale din cele 12 oraşe că 30 aprilie este termenul limită până când trebuie prezentate garanţiile guvernamentale pentru organizarea meciurilor de la turneul final al Campionatului European, care se va desfăşura între 11 iunie şi 11 iulie.

Deci nu doar angajamente, ci documente semnate de administraţiile oraşelor care susţin organizarea meciurilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: