image
Sursa foto: Profimedia

Manchester City, mașinărie de goluri! Recordul stabilit de ”Cetățeni”

Manchester City a câștigat cu 3-0 împotriva celor de la Young Boys Berna în ultima etapă de UEFA Champions League și a obținut calificarea în optimile de finală ale competiției.

”Cetățenii” au înscris deja 12 goluri în primele patru etape din UEFA Champions League, reușind o medie impresionantă de trei goluri pe meci. Astfel, Manchester City a ajuns la 250 de goluri marcate în istoria competiției și este echipa care a reușit această performanță după cele mai puține partide.

Potrivit specialiștilor de la OptaJoe, în urma golurilor marcate în poarta elvețienilor de la Young Boys Berna, echipa antrenată de Pep Guardiola a reușit să devină a 12-a echipă din istoria competiției UEFA Champions League care ajunge la 250 de goluri marcate. Nu numai că au ajuns la acest număr impresionant de goluri marcate, dar ”cetățenii” au reușit să atingă această bornă mai rapid decât oricare dintre celelalte echipe, după doar 119 de meciuri.

Astfel, după numai 12 sezoane jucate în cea mai râvnită competiție europeană intercluburi, Manchester City a atins borna de 250 de goluri marcate. ”Cetățenii” au obținut pentru prima dată calificarea în grupele competiției în sezonul 2011/2012, iar de atunci au devenit o prezență constantă în competiție.

Pep Guardiola a creat o adevărată mașinărie de fotbal la Manchester, iar City are o medie de mai mult de 20 de goluri marcate per sezon de UEFA Champions League.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: