image
Sursa foto: Jurnal.md

Ultima oră! Vladimir Plahotniuc ar fi fost REȚINUT în Statele Unite

Fostul șef al PD, Vladimir Plahotniuc, ar fi fost reținut în Statele Unite. Cel puțin așa susține liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatâi.

Potrivit lui Usatâi, Plahotniuc este reţinut deja de 24 de ore, pentru ca ar fi încălcat regimul de şedere pe teritoriul Statelor Unite.

„Interpol Moldova nu este la curent. Autoritățile l-au anunțat pe Plahotniuc în căutare internațională, dar Moldova nu are acord cu SUA cu privire la extrădare. Dacă Plahotniuc va ajunge la închisoare în SUA, voi fi mai liniștit”, a spus Renato Usatâi, într-o intervenție live pe Facebook.

Amintim că Vladimir Plahotniuc a părăsit teritoriul Republicii Moldova pe 14 iunie, în aceeași seară în care partidul său și-a anunțat retragerea.

Plahotniuc a plecat cu o mașină prin așa-zisul coridor transnistrean.

La mijlocul lui ianuarie, Vladimir Plahotniuc, precum și soția sa și cei doi copii, au fost declarați neeligibili pentru obținerea vizelor de intrare pe teritoriul Statelor Unite.

Secretarul de Stat al SUA a emis o declarație de „desemnare publică pentru implicare în acte semnificative de corupție a fostului oficial moldovean Vladimir Plahotniuc”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: