image
Sursa foto: ft.com

Principalele acţiuni europene au încheiat primul trimestru al anului cu o creştere de aproximativ 6,8%

Principalele acţiuni europene au încheiat joi primul trimestru din 2024 cu o creştere de aproximativ 6,8%, în condiţiile în care datele recente privind inflaţia continuă să arate că presiunea creşterii preţurilor se reduce.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis joi în urcare cu 0,23%, după ce a atins încă un maxim istoric în martie – depăşind 513 de puncte în timpul sesiunii.

A fost cel mai bun trimestru din ultimul an pentru acest indice, conform datelor Lseg, şi cea mai bună lună din decembrie 2023.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a avansat cu 0,08%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,01%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,26%. Indicele italian FTSE MIB a scăzut cu 0,03%, iat IBEX 35 al bursei din Madrid a pierdut 0,33%.

Bursele vor rămâne închise pentru Vinerea Mare şi prima zi a Paştelui, majoritatea tranzacţiilor din regiune urmând să fie reluate marţi, transmite CNBC, conform News.ro.

Acţiunile companiilor de turism, care au condus câştigurile pe parcursul zilei, au crescut cu aproximativ 0,95%, în timp ce titlurile companiilor de utilităţi au scăzut cu 0,5%.

Acţiunile JD Sports Fashion au crescut joi cu până la 16%, după ce compania a emis o actualizare a previziunilor financiare care a calmat preocupările investitorilor cu privire la perspectivele retailerului.

În ceea ce priveşte datele economice, cifrele produsului intern brut au confirmat joi că economia Marii Britanii a intrat în recesiune în 2023, cu o contracţie de 0,3% în ultimul trimestru. Între timp, agenţia de statistică a Germaniei a declarat că ocuparea forţei de muncă a crescut uşor în februarie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: