image
Sursa foto: captură video

PUN și Mișcarea „Unirea” vor merge separat la următoarele scrutine; Ce spun Chirtoacă și Țurcanu despre apelul lui Năstase

Partidul Unității Naționale și nou constituita Mișcare „Unirea” vor merge separat în următoarele scrutine electorale, existând șanse minime în vederea coagulării forțelor celor două entități.

Sunt concluziile emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, cu participarea președintelui PL, Dorin Chirtoacă, și a prim-vicepreședintelui PUN, Vlad Țurcanu.

În cadrul emisiunii, Dorin Chirtoacă a declarat că Mișcarea „Unirea”, formată din 5 partide, este în continuare deschisă pentru cooptarea PUN și va face tot posibilul pentru o coagulare cât mai largă a forțelor unioniste.

Această variantă a fost exclusă de către Țurcanu, care a spus că PUN nu va adera la mișcare și că nici nu este în favoarea creării unui bloc unionist în care partidele să-și păstreze identitatea.

Mai mult, prim-vicepreședintele PUN a spus că nu are încredere în Dorin Chirtoacă și că acesta nu mai este în măsură să reprezinte interesele unioniștilor.

Vorbind despre perspectiva alegerilor prezidențiale de la sfârșitul acestui an, Țurcanu a declarat că Octavian Țâcu va candida în mod sigur și că PUN nu ia în calcul varianta susținerii în primul tur a unui singur candidat.

De cealaltă parte, Chirtoacă a spus că mișcarea pe care o reprezintă va demara discuții cu partidele proeuropene pentru a promova un candidat unic în cadrul alegerilor prezidențiale.

În schimb inițiativa Platformei DA, ca toată dreapta să susțină un candidat apartinic, a fost respinsă vehement atât de Țurcanu, cât și de către Chirtoacă, aceștia considerând-o drept una nerealistă.

Vlad Țurcanu a mai declarat în cadrul emisiunii că PUN va avea un candidat în cadrul alegerilor anticipate din circumscripția Hâncești, iar acesta va fi anunțat în următoarele zile. Prim-vicepreședintele PUN nu a respins posibilitatea ca acest candidat să fie chiar el.

De cealaltă parte, Dorin Chirtoacă a spus că ar fi bine ca alegerile din această circumscripție să fie o „repetiție” pentru alegerile prezidențiale, dar nu a exclus posibilitatea ca Mișcarea „Unirea” să aibă propriul candidat în cazul în care nu se va ajunge la un consens mai larg.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: