image
Sursa foto: Getty Images

Zlatan Ibrahimovic și fundașii care i-au câștigat admirația! Cel mai bun portar din lume în opinia atacantului lui AC Milan

Zlatan Ibrahimovic (39 de ani), atacantul lui AC Milan, a dezvăluit că Paolo Maldini și Giorgio Chiellini sunt fundașii italieni pe care-i admiră și care i-au pus cele mai mari probleme pe teren.

Ibrahimovic a revenit în iarbă, după o accidentare care l-a ținut departe de teren aproape două luni, în meciul cu Torino din Serie A, câștigat de AC Milan cu 2-0. Suedezul a evoluat o repriză și în celălalt duel cu "Il Toro", din optimile Cupei Italiei, adjudecat de "rossoneri" după loviturile de departajare.

Într-un amplu interviu acordat publicației italiene Corriere dello Sport, Zlatan Ibrahimovic și-a dezvăluit admirația pentru Paolo Maldini, legenda lui AC Milan, și Giorgio Chiellini, "fundașul de fier" al lui Juventus: "Mereu mi-au plăcut cei care acceptă un duel dur și corect. Și să ne amintim că înainte nu exista VAR.

Paolo Maldini mă stimula. Acum spune că nu eram la fel de puternic la vremea aceea ca acum, dar dacă îmi amintesc corect, parcă nu a câștigat toate duelurile cu mine. Îmi place Chiellini, un animal care continuă să te vâneze. Aceasta este mentalitatea potrivită", a spus "Ibra".

Atacantul scandinav a relatat motivul pentru care l-a obligat pe tânărul Pierre Kalulu să-și scoată mănușile la debutul său în tricoul lui AC Milan: "Ce figură face un tânăr care debutează ca fundaș cu mănuși? Cu siguranță nu sperie adversarul".

Vești proaste pentru Ciprian Tătărușanu! În opinia lui Zlatan Ibrahimovic, concurentul goalkeeper-ului român, Gianluigi Donnarumma, este cel mai bun portar din lume, dar îi lipsesc jocurile la nivel înalt: "Donnarumma este cel mai puternic portar din lume. Dar nu, nu-i spun. Trebuie să-i fie în continuare foame. Nu este normal să nu fi jucat niciodată un meci în UEFA Champions League", a mai spus atacantul lui AC Milan.

Pentru "rossoneri", lideri în Serie A, urmează confruntarea cu Cagliari.

Citeşte mai mult despre

comentarii: