image
Sursa foto: Jurnal.md/Ndejda Roșcovanu

Marina Tauber, eliberată din arest la domiciliu, din nou plasată sub control judiciar

Deputata fostului partid „Șor”, Marina Tauber a fost eliberată astăzi din arest la domiciliu, fiind plasată sub control judiciar. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

„Decizia de astăzi de a mă pune sub control judiciar este doar un pas spre lumină într-un dosar care ne-a calomniat întreaga echipă! Mulțumiri Președintelui nostru Ilan Șor pentru susținere și pentru că ne inspiră să luptăm mai departe! Îmbrățișez întreaga noastră echipă! Sunteți cei mai buni!”, a comentat deputata pe pagina sa de facebook.

Amintim că deputata este acuzată de falsificarea raportului financiar al partidului „Șor” pentru primul semestru al anului 2022, depus la CEC, și că a acceptat finanțarea partidului „Șor” de către o grupare criminală organizată.

Marina Tauber a mai fost eliberată din arest la domiciliu de două ori, ultima oară fiind eliberată la 5 ianuarie, curent, iar la 2 mai a revenit în arest. Procurorul de caz a argumentat atunci că a prezentat în instanță probe și dovezi clare care indică că parlamentara ar fi încălcat în perioada noiembrie 2022-aprilie 2023 măsurile restrictive impuse de instanțele naționale.

Mai exact, Marina Tauber era acuzată că ar fi discutat, în perioada în care se afla în arest la domiciliu (noiembrie2022-ianuarie 2023), cu persoane cu statut de bănuit din cadrul dosarului, în vederea racolării persoanelor pentru protestele organizate de Șor în capitală, modalitatea de achitare a acestora și alte detalii cu privire la organizarea și desfășurarea manifestațiilor antiguvernamentale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: