image
Sursa foto: Profimedia

Decizia lui Zhou Guanyu, la doar câteva zile după ce-și putea pierde viața într-un accident teribil

Zhou Guanyu (23 de ani, Alfa Romeo) a fost victima unui accident teribil în cadrul Marelui Premiu al Marii Britanii, câștigat de Carlos Sainz (27 de ani, Ferrari).

Chiar în primul viraj, pilotul chinez a fost lovit de monopostul lui George Russell (24 de ani). Zhou Guanyu a scăpat ca prin minune, după ce mașina sa a fost catapultată pur și simplu, s-a învârtit în aer de câteva ori, iar aterizarea a fost cum nu se putea mai rău, spre îngrijorarea tuturor.

Zhou a fost scos după câteva minute din monopostul său, fiind transportat la centrul medical al circuitului. El a recunoscut ulterior că sistemul Halo, impus în 2018 în Formula 1, a fost cel care i-a salvat viaţa. Acest sistem este compus dintr-o structură din titan prinsă în trei puncte deasupra cockpit-ului, cu rolul de a proteja piloţii în eventualitatea unor accidente şi coliziuni.

Potrivit Agerpres, pilotul din China va participa la Marele Premiu al Austriei, chiar dacă în urmă cu câteva zile a fost la un pas să-și piardă viața: "Am efectuat şi controlul medical final şi totul este în regulă. Vreau să mulţumesc tuturor persoanelor care m-au susţinut în această perioadă", a precizat Zhou înaintea cursei care va avea loc pe circuitul Red Bull de la Spielberg.

Zhou Guanyou, primul pilot chinez din Formula 1, ocupă locul 16, cu 5 puncte, în clasamentul piloţilor după primele zece etape ale sezonului 20222, lider fiind campionul mondial en titre, olandezul Max Verstappen (Red Bull), cu 181 de puncte.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: