image
Sursa foto: Jurnal.md

Igor Grosu, la Jurnal TV: Cu toții am rămas mască, așteptam o confruntare; Venirea procurorului în Parlament i-a consolidat

Igor Grosu, fostul candidat desemnat la funcția de premier, invitat în această seară la „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV afirmă că era pregătit astăzi pentru orice scenariu. Chiar și așa el spune că împreună cu colegii săi „au rămas mască” atunci când au văzut că PSRM, Partidul Șor și „Pentru Moldova” au boicotat ședința Parlamentului.

„Eu eram pregătit pentru toate scenariile și asta le-am spus și colegilor. N-ar fi corect să zic că n-am avut emoții, pentru că înțeleg cât e de serioasă și complicată perioada prin care trecem. E nevoie de acțiuni dure. (...) Cu toții am rămas mască. Toți așteptam o confruntare în Parlament, un tir de întrebări, dar a fost ce a fost. E greu de spus dacă e rău sau bine pentru țară acest lucru. S-a văzut goliciunea Parlamentului. Problema anticipatelor rămâne actuală”, a declarat Igor Grosu.

Întrebat de moderatorul emisiunii ce ar fi determinat acțiunile fracțiunilor să boicoteze ședința la care Guvernul Grosu urma să ceară vot de încredere, Igor Grosu a declarat:

„Se pare că și venirea de luni a procurorului general în Parlament i-a consolidat. Igor Dodon nu a avut certitudinea că cineva dintre deputați n-o să reziste și o să ridice mâna. Probabil a zis că de asta nu le dă drumu în Parlament. Cumva ei și-au reconfirmat alinața cu Șor.(...) Despre planurile lor nu am știut și nu am avut cum să știu.(...) Am văzut că toți intră în sală. M-am apropiat de coleg(n. red. Alexandru Slusari) și i-am zis că PAS nu va vota. Le-am spus că atunci când ne apropiem de momentul votului cerem o pauză, discutăm și vedem cu, ne poziționăm. Nu aveai cum să pui pe pauză Parlamentului și să vedem ce face în acel moment Dodon sau Șor”.

Amintim că președintele RM, Maia Sandu, a invitat mâine fracțiunile și grupurile parlamentare la consultări.

Emisiunea poate fi urmărită aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: