image
Sursa foto: Getty Images

Dominant! Carlos Alcaraz l-a învins într-o oră pe Alexander Zverev și a câștigat titlul la Madrid! Recordul stabilit

Carlos Alcaraz (9 ATP) l-a învins, scor 6-3, 6-1, pe Alexander Zverev (3 ATP) în finala turneului de categorie ATP Masters 1000 de la Madrid.

Sportivul spaniol de 19 ani a reușit o prestație remarcabilă pe zgura de la Madrid, pe care i-a învins în sferturi și în semifinale pe Rafael Nadal și Novak Djokovic, și a trecut de Alexander Zverev în doar o oră și patru minute.

Carlos Alcaraz nu și-a cedat nici măcar o dată serviciul în partida cu sportivul german, căruia i-a luat patru break-uri, unul în setul inaugural, la 3-2, și trei în actul secund, pe care l-a controlat autoritar.

După victoria cu Alexander Zverev, Carlos Alcaraz a ajuns la 10 meciuri la rând câștigate în circuit, serie începută la Barcelona, unde a luat titlul după o finală cu Pablo Carreno-Busta.

În acest sezon, Carlos Alcaraz a mai câștigat două titluri, la Rio de Janeiro și la Miami, unde a obținut primul său trofeu al unei competiții Masters.

Datorită victoriei cu Alexander Zverev, Carlos Alcaraz a stabilit și un record: a devenit cel mai tânăr câștigător din istoria competiției de la Madrid.

De asemenea, ibericul este al doilea cel mai tânăr jucător de tenis care cucerește două turnee ATP 1000 în același sezon, după Rafael Nadal, care, în 2005, la 18 ani, se impunea la Monte-Carlo și Roma.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: