image
Sursa foto: Jurnal.md

Trei minori au fost condamnați la închisoare pentru omorul unui om al străzii

Trei minori au fost condamnați la șase ani și opt luni de pușcărie, cu ispășirea pedepsei în centrul de detenție pentru minori, pentru săvârșirea infracțiunii de omor intenționat a unui om al străzii.

Procuratura Generală precizează că judecata s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, ținând cont de faptul că inculpații și-au recunoscut vinovăția în săvârșirea faptelor indicate în rechizitoriu și au solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

În aceste condiții, conform normelor legale, aceștia au beneficiat de o reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

„Mai mult ca atât, ținând cont de prevederile art.70 alin.(3) din Codul penal, la stabilirea pedepsei închisorii pentru persoana care, la data săvârșirii infracțiunii, nu a atins vârsta de 18 ani, termenul închisorii s-a redus în jumătate din maximul pedepsei, prevăzute de legea penală pentru infracțiunea săvârșită”, precizează PG.

Amintim că, fapta infracțională s-a produs la data de 11 octombrie 2021, în centrul capitalei, atunci când învinuiții minori, cu vârstele cuprinse între 14 și 16 ani, i-au aplicat lovituri cu pumnii și picioarele unui om al străzii, care în urma leziunilor corporale produse a survenit decesul victimei

Noutăţile partenerilor

comentarii: