image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Slusari, despre cererea independenței de către Transnistria: „Vă propun pași reali: Achitați toate datoriile pentru gaze”

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, a comentat declarația autorităților regiunii separatiste transnistrene, care au cerut recunoașterea independenței Transnistriei.

„Transrusia cere recunoașterea independenței sale. Sună bine. Pănă se găndesc Federația Rusă, Coreea de Nord și ДНР cu ЛНР, propun regimului separatist să întreprindă unii pași reali spre independență. Întăi de toate, renunțați la toate beneficiile Acordului de liber schimb între Moldova și Uniunea Europeană, la care revine aproape 35% a așa-zisului export al republicii voastre butaforice. În plus, renunțați de acordul bilateral moldo-ucrainean privind comerțul liber, care vă permite să mai exportați fără taxe încă aproximativ 15% din volumul total de export”, afirmă Alexandru Slusari.

„Mergem mai departe. Vă rog, la importul mărfurilor, conform legislației RM, achitați toate accizele și TVA în bugetul de stat al Republicii Moldova. Așa cum fac alte țări. Moldova are de căștigat anual miliarde de lei. Pe urmă, vă rugăm frumos să plătiți toate datoriile pentru gazele naturale consumate, în valoare de 7,5 mlrd de dolari. Păi sunteți независимая страна. Lista la mine este lungă, dar mă opresc aici. De fapt, voi sunteți „независимая” страна. От вас ничего не зависит. Economic partea dreaptă a Nistrului de 30 de ani întreține regimul separatist cu toată contrabanda și evaziunile fiscale. Totodată, cheița politică se află din 1991 la Moscova. Așa că, vă rog frumos, nu stricați aerul cu independența voastră”, a mai spus Alexandru Slusari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: