image
Sursa foto: jurnal.md

Comisia Vetting: Judecătorul Dumitru Racoviță, evaluat pozitiv pentru Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor

Candidatul la funcția de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dumitru Racoviță, a promovat evaluarea Comisiei Vetting.

Potrivit Comisiei, judecătorul Dumitru Racoviță, de la Judecătoria Ungheni, întrunește criteriile de integritate financiară și etică prevăzute în Legea 26/2022, conform căreia a fost evaluat.

Decizia Comisiei Vetting a fost expediată candidatului și CSM-ului, instituția responsabilă de organizarea concursului, în acest caz. Rezultatul evaluării a fost publicat pe pagina web a Comisiei www.vettingmd.eu.

În concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor s-au înscris 13 candidați, care au fost transmiși Comisiei Vetting pentru evaluare. Dintre aceștia, o candidată s-a retras. Din cei 12 rămași în concurs, patru au participat deja la audieri, printre care și Dumitru Racoviță. Deciziile privind ceilalți trei candidați audiați sunt pendinte.

Noutăţile partenerilor

comentarii: