image
Sursa foto: foto simbol

Unul din moștenitorii Coca Cola, condamnat să plătească despăgubiri de zeci de milioane de dolari pentru hărțuire sexuală

Miliardarul grec Alkiviades Alki David, unul din moștenitorii imperiului Coca Cola, a fost condamnat să plătească despăgubiri de 58 de milioane de dolari pentru hărțuire sexuală uneia dintre asistentele sale, potrivit Agerpres. Este una din cele mai mari sancțiuni de acest fel dictate vreodată în SUA. Miliardarul se află la a treia condamnare pentru hărțuire sexuală din acest an.

Alki David, moştenitor al familiei Leventis, care deține, printre altele, Coca Cola Helenic, cea mai mare companie de îmbuteliere din Europa, cu fabrici în 28 de țări, a fost găsit vinovat de un tribunal din Los Angeles pentru acte de violenţă şi agresiuni sexuale comise asupra lui Mahim Khan, pe care o angajase între anii 2014 şi 2015.

Odată cu apariţia mişcării #MeToo, ”femeile precum Mahim Khan nu mai acceptă să sufere în tăcere”, a adăugat avocata ei, Gloria Allred, care consideră că despăgubirile de 58 de milioane de dolari acordate clientei sale sunt unele dintre cele mai mari din istoria judiciară americană.

Bazându-se pe dovezi clare, apărătorii lui Mahim Khan au afirmat în sala de judecată că Alki David o prindea de gât de mai multe ori pe săptămână pe fosta lui angajată pentru a o obliga să simuleze o felaţie. Potrivit avocaţilor acuzării, miliardarul grec obişnuia şi să o prindă de părţile intime şi i-a dezvelit sânii cel puţin o dată.

Condamnat pentru a treia oară anul acesta

Alki David a negat orice hărţuire sexuală faţă de tânăra femeie. El nu a fost prezent luni la tribunal, care i-a retras dreptul de autoapărare în instanţă, după ce – în cadrul unor audieri anterioare -, miliardarul a folosit termeni virulenţi pentru a-i critica pe acuzatoare şi pe avocaţii acesteia.

Miliardarul de 51 de ani a dat publicităţii un comunicat în care a criticat sistemul judiciar american, considerându-l ”fals” şi ”în stare de urgenţă”. În acelaşi document el i-a acuzat pe Mahim Khan şi pe martorii ei că au minţit în sala de judecată. Alki David a fost de mai multe ori acuzat de hărţuire şi a trebuit să plătească despăgubiri de 14 milioane de dolari în acest an altor două acuzatoare, scrie libertatea.ro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: