image
Sursa foto: Jurnal.md

Care sunt modalitățile de votare pentru studenții și elevii cu drept de vot

În cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, studenții și elevii pot vota în felul următor:

- prezentându-se, în ziua votării, la secția de votare unde domiciliază sau își au reședința valabilă conform actului de identitate. În cazul în care studenții și elevii cu drept de vot au și domiciliu și reședință valabilă, aceștia vor vota la secția de votare în a cărei rază teritorială își au reședința;

- adresându-se la biroul electoral al secţiei de votare în raza domiciliului sau reşedinţei valabile şi să-şi ia un certificat pentru drept de vot, care le permite să voteze în oricare altă secţie de votare din țară. Această procedură a fost accesibilă până pe 14 noiembrie curent, iar certificatul se eliberează la prezentarea actului de identitate.

În ziua alegerilor, în baza certificatului pentru drept de vot, aceștia vor vota pe listă electorală suplimentară, iar certificatul va rămâne la biroul electoral al secţiei de votare.

Dacă în primul tur al alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, studenții și elevii cu drept de vot și-au declarat locul nou de ședere, fiind incluși în lista electorală de bază, atunci, pe 15 noiembrie, aceștia vor putea să-și exercite dreptul la vot la aceeași secție de votare.

Citeşte mai mult despre

comentarii: