image
Sursa foto: Facebook // Ministerul Educației și Cercetării

Campionatul European de Lupte Libere: Vasile Diacon a obținut medalia de argint

Vasile Diacon a obținut medalia de argint la lupte libere, în ultima zi de concurs a Campionatului European de Lupte Libere, desfășurat la București.

Astfel, Maestrul Internațional al Sportului obține titlul de Vicecampion European la categoria de greutate 74 kg, cedând în fața sportivului din Azerbaidjan.

Victoria sportivului din Republica Moldova se datorează și implicării antrenorilor Lotului Naţional de Lupte Libere, Roman Dermenji și Boris Savva, dar și a antrenorului personal Anatolie Zacon, toți deținând titlurile onorifice de Antrenor Emerit.

Lotul Național al Republicii Moldova, după 7 zile de concurs, în perioada 13-19 martie 2023, s-a învrednicit de 7 medalii:

Alexandrin Guțu - aur, lupte greco-romane

Vasile Diacon - argint, lupte libere

Vitalie Eriomenco - bronz, lupte greco-romane

Irina Rîngaci - bronz, lupte feminine

Mariana Draguțan - bronz, lupte feminine

Eugen Mihalcean - bronz, lupte libere

Radu Lefter - bronz, lupte libere

Alți reprezentanți ai lotului Republicii Moldova au fost la un pas de a obține medalia de bronz, clasându-se în finală pe locul cinci:

Leonid Moroz - lupte greco-romane

Gabi Lupașco - lupte greco-romane

Samoilă - lupte feminine

Ivan Ichizli - lupte libere

Sportivii au fost încurajați de către secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării (MEC), Sergiu Gurin, care s-a aflat la București în cadrul vizitei sale de lucru la Ministerul Sportului din România. Astfel, felicitările din partea MEC au fost transmise sportivilor și antrenorilor chiar în sala de concurs.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: