image
Sursa foto: artcor.md

Unul dintre cei mai influenți și bogați oameni, Binod Chaudhary, inclus în lista Forbes, a vizitat Republica Moldova

Ambițiile au fost atât de mari, încât l-au făcut să devină primul miliardar din Nepal. Binod Chaudhary, unul dintre cei mai influenți și bogați oameni, potrivit Forbes, a vizitat recent Republica Moldova. Convins că educația este cheia de succes a societății, miliardarul și-a croit timp pentru a da tinerilor de la noi o lecție de gestionare a afacerilor.

„Mereu spun că mă percep ca pe un om mic, dintr-o țară mică, dar cu ambiții mari. Probabil, asta mi-a deschis ușa spre tot ce am putut reuși”, a declarat Binod Chaudhary.

La Chișinău, miliardarul a prezentat cartea „Making It Big”, devenită un bestseller. Miliardarul a descris pașii care l-au condus la edificarea unui adevărat imperiu global și conglomerat de afaceri, începând cu produsele alimentare și terminând cu administrarea lanțurilor hoteliere. Din acesta fac parte 123 de branduri și peste 160 de companii.

Binod Chaudhary are 15.000 de angajați. Cu toate acestea, recunoaște că în viață a făcut multe greșeli, care într-un final, l-au făcut mai puternic.

„Nu există crize care să nu poată fi stăpânite. Orice criză deschide uși noi spre oportunități. Credeți-mă. Antreprenoriatul e nebunie curată. Trebuie să fii condus de o pasiune atât de mare, de neînțeles pentru alții! O să calculați după reguli, formule... Dar în antreprenoriat doi plus doi este egal cu cinci, nu patru”, a mai spus miliardarul.

De exemplu, pandemia i-a demonstrat miliardarului care credea că nimic nu îl va uimi, cât de important e să te adaptezi greutăților și să cauți soluții. În perioada izbucnirii cazurilor de Covid-19, hotelurile lui se bucurau de mulți oaspeți.

„În perioada pandemiei a fost o singură industrie, cea hotelieră, care a căzut extrem de jos. Nimeni nu a vrut să iasă afară. Dar noi am valorificat avantajele noastre, natura, faptul că hotelurile sunt amplasate în mijlocul pădurilor, sănătatea, siguranța. Am demonstrat că e un loc sigur și oamenii au început să vină. Nu toți au putut crea acest „eco-sistem” pentru a rămâne în siguranță acasă”, afirmă primul miliardar din Nepal.

Binod Chaudhary investește mult în binefacere. Până acum, peste 8000 de studenți din India și Nepal au putut obține studii superioare datorită lui.

„Cred că este singurul mod prin care poți transforma o societate. Trebuie să te implici. Să vedem dacă facem totul corect în Nepal. Credem că educație este cea mai mare și cea mai valoroasă investiție făcută vreodată. Și mai e și permanentă."

Binod Chaudhary este proprietarul holdingului CGCorpGlobal, din care face parte și o companie de telefonie mobilă din Republica Moldova. Și-a deschis prima afacere la 23 de ani, iar acum are 63. În 2013 a fost recunoscut drept cel mai bogat om din Nepal și singurul miliardar. De atunci, averea lui a crescut constant, s-a extins în India din vecinătate, iar în 2019 a fost estimată la 1,7 miliarde de dolari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: