image
Sursa foto: AFP

Mărturia unei românce din Beirut, după exploziile care au devastat capitala Libanului: „Credeam că este sfârșitul lumii”

Capitala Libanului, Beirut, a fost zguduită, marți după-amiază, de două explozii puternice, care au devastat orașul. Mai multe clădiri s-au prăbușit, iar cel puțin 100 de oameni au murit. Alți 4.000 au fost răniți.

Claudia Saadeh, o româncă stabilită în capitala Libanului, a oferit o mărturie cutremurătoare despre scenele cumplite petrecute în Beirut în urma exploziilor.

„A fost ceva de nedescris, ca un mare cutremur. Credeam că este sfârşitul lumii. Un spital a fost afectat: geamuri distruse, pereţi, un etaj pur şi simplu s-a prăbuşit”, a declarat femeia, la Antena 1, conform observatornews.ro.

Autoritățile libaneze au anunțat că tragedia a avut loc din cauza faptului că în portul din Beirut erau depozitate 2.750 de tone de nitrat de amoniu care urmau să fie transportate în Africa.

Președintele Michel Aoun a declarat că este “inacceptabil” ca nitratul de amoniu, substanță extrem de inflamabilă, să fie depozitat în port, timp de șase ani, fără măsuri de siguranță. După exploziile devastatoare de marți, guvernul libanez a decretat trei zile de doliu național.

Noutăţile partenerilor

comentarii: