image
Sursa foto: Profimedia

Carlo Ancelotti ”își toarnă cenușă-n cap” după remiza cu RB Leipzig: ”Am jucat foarte prost și este vina mea!”

Real Madrid - RB Leipzig s-a încheiat cu scorul de 1-1, însă echipa pregătită de Carlo Ancelotti (64 de ani) s-a calificat în sferturile de finală ale UEFA Champions League grație rezultatului din tur, atunci când madrilenii s-au impus cu scorul de 1-0.

Carlo Ancelotti a analizat meciul imediat după fluierul final. Tehnicianul italian a criticat vehement prestația elevilor săi și a transmis că nu ar fi fost de mirare dacă Real Madrid ar fi fost eliminată din Champions League.

Italianul și-a asumat însă vina pentru jocul madrilenilor și a mărturisit că anumite lucruri trebuie să se schimbe pentru meciurile din sferturile de finală.

”Partida a fost slabă, am jucat foarte prost, cu intensitate scăzută, cu teamă. Aspectul psihologic și-a pus amprenta asupra jocului făcut de noi. Am jucat împotriva unui adversar cu calitate, care nu a avut nimic de pierdut, iar noi am fost înfrânați de la început la final. Am suferit, dar era important să ajungem în sferturi și am reușit.

Ideea a fost să punem mai multă presiune, cu mijlocași mai energici, dar am jucat foarte lent, nu am făcut pressing, cu pase lente, nu am verticalizat, am pasat în lateral. Nu a fost o seară bună și evident este vina mea.

Este important că ne-am calificat în sferturi, dar este clar că trebuie să ne îmbunătățim jocul, dar, uneori, acest lucru se poate întâmpla în Champions League, ni s-a întâmplat și cu Chelsea. Se poate întâmpla ca un meci slab să ducă la eliminare.

Aspectul mental a fost important. Când ai un avantaj mic, nu poți să te avânți. A fost exact opusul la cei de la Leipzig, care au încercat orice. Trebuie să analizăm foarte bine. Avem un avantaj de șapte puncte în campionat și ne-am calificat în sferturile de finală”, a spus Carlo Ancelotti, conform Marca.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: