„Luni procurorul a avut o întâlnire în sala de ședințe a Procuraturii Anticorupție, acesta i-a spus polițistului că are un dosar penal și a solicitat să îl telefoneze după ora 17:00. Marți, cei doi sau întâlnit lângă un local din sectorul Botanica, unde procurorul a cerut 1.500 de euro pentru a lua o decizie favorabilă împotriva polițistului. Ulterior a parvenit o plângere la PA de la un polițist, în care se invoca estorcarea de către un procuror de la Procuratura Anticorupție a sumei de 1500 de euro. S-a decis pornirea urmării penale, iar miercuri seara procurorul a fost prins în flagrant. Acesta își recunoaște vina” , a menționat Viorel Morari, procurorul șef al PA.

Morari a declarat că dosarul în care figura polițistul, sub aspectul depășirii atribuțiilor de serviciu, fusese clasat la 20 septembrie 2019.

Unele surse Jurnal.md spun că ar fi vorba despre proaspătul procuror Dumitru Cernitu, originar din raionul Soroca. Viorel Morari a refuzat să confirme informația declarând că există prezumția nevinovăției.

Evenimentul poate fi urmărit și pe Jurnal.md.