image
Sursa foto: Faceboook/IPRE

Iulian Groza, desemnat de Maia Sandu membru al Consiliului Suprem de Securitate

Directorul Executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene, Iulian Groza, a fost desemnat în calitate de membru al Consiliului Suprem de Securitate.

Un ordin în acest sens a fost semnat de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Iulian Groza este expert în politică externă, politica europeană și administrație publică. A activat în calitate de ministru adjunct al Afacerilor Externe al Republicii Moldova, conducând direcția integrării europene (iunie 2013-februarie 2015).

Înainte de aceasta, Iulian Groza a deținut mai multe funcții, inclusiv postul de director general al Departamentului integrare europeană al Ministerului Afacerilor Externe. A lucrat, de asemenea, la Bruxelles, în cadrul reprezentanței Republicii Moldova la UE.

Iulian Groza a făcut parte din echipa Republicii Moldovei care a condus negocierile pentru semnarea Acordului de Asociere dintre Moldova și Uniunea Europeană, și a condus grupul de lucru în cadrul dialogului Moldova-UE pentru liberalizarea regimului de vize.

În prezent, Iulian Groza este directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Iulian Groza este doctorand al Universității de Stat din Moldova și are o diplomă în domeniul dreptului. A făcut studii postuniversitare în domeniul studiilor europene la Universitatea din Birmingham, și studii de securitate NATO la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (ȘNSPA) din București.

De menționat că din Consiliul Suprem de Securitate fac parte, din oficiu, președintele țării, președintele Parlamentului, prim-ministrul, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, ministrul Apărării, ministrul Afacerilor Interne, directorul Serviciului de Informații și Securitate, procurorul general și guvernatorul Băncii Naționale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: